Monday, 2019-06-24, 12:52 PM

Welcome Guest | RSS


Ние сме ученици од III1 одделение во ОУ„Гоце Делчев" - Горно Лисиче - Скопје
Повелете разгледајте го нашиот албум од слики, нешто и ќе дознаете за нас.Моето име е Нела Слезенкова Никовска

Јас сум наставник, воспитувач, родител, мајка...

Сакам да сум со моите ученици
Ме лути лагата.
Се смеам на детските „бисери".
Мојата желба е моите ученици да бидат успешни, вредни, хумани личности.

Моето име е Благојче.
Јас сум ученик.
Сакам лето.
Ме лути кога некој ме навредува.
Се смеам на роденденска забава.
Мојата желба е да бидам возрасен.

Моето име е Николина.
Јас сум дете.
Сакам да бидам наставничка.
Ме лути кога се карам со другарките
Се смеам на смешки.
Моја желба е да учам и да бидам успешна.


Моето име е Матеј.
Јас сум фудбалер.
Сакам да бидам голман.
Ме лути кога не играме во училишниот двор.
Се смеам на вицови.
Мојата желба е да бидам голман.

Моето име е Даниел.
Јас сум ученик.
Сакам чоколади.
Ме лути кога ме караат.
Се смеам на смешки.
Мојата желба е да бидам фудбалер.

Моето име е Никола.
Јас сум дете.
Сакам да играм.
Ме лути мајка ми.
Се смеам на забава.
Имам желба татко ми да ме носи на картинг.

Моето име е Андреј.
Јас сум дете.
Сакам да имам куче.
Ме лути кога треба да пишувам домашна задача.
Се смеам на интересни случки.
Имам желба да пливам.

Моето име е Филип Г.
Јас сум кошаркар.
Сакам да имам оргинална кошаркарска топка.
Ме лути кога сум истепан.
Се смеам кога ќе направам глупост.
Имам желба да бидам познат кошаркар.

Моето име е Ивана.
Јас сум ученичка.
Сакам да имам папагал.
Ме лути кога ме караат.
Се смеам на смешни случки.
Имам желба да пливам.

Моето име е Давид С.
Јас сум кошаркар.
Сакам да постигнам успех.
Ме лути кога ме казнуваат.
Се смеам на смешки.
Имам желба да бидам кошаркар.

Моето име е Дамјан.
Јас сум ученик.
Сакам да имам куче.
Ме лути кавгата.
Се смеам на вицови.
Имам желба да одам на кино.

Моето име е Давид Т.
Јас сум фудбалер.
Сакам да имам кола, вила и да бидам богат.
Ме лути мојата алергија.
Се смеам на смешки.
Имам желба да сум фудбалер.

Моето име е Шанин.
Јас сум дете.
Сакам да пијам чоколадно млеко.
Ме лути кога ме караат.
Се смеам на вицови.
Имам желба да бидам ветринар или да работам во детска градинка.

Моето име е Рамизе.
Јас сум ученичка.
Сакам да многу да читам.
Ме лути шепкањето во друштво.
Се смеам на шеги.
Кога ќе пораснам сакам да завршам факултет.

Моето име е Елена.
Сакам многу да читам книги.
Ме лути лагата.
Се смеам на цртани филмови.
Кога ќе пораснам сакам да бидам писател.

Моето име е Сандра.
Јас сум дете.
Сакам да имам многу крзнени мечиња.
Ме лути мајка ми.
Се смеам на моите глупости.
Имам желба да бидам докторка.

Моето име е Борче.
Јас сум дете.
Сакам да имам куче.
Ме лути неправда.
Се смеам на смешки.
Сакам да бидам фудбалер.

Моето име е Анастасија.
Јас сум ученичка.
Сакам да бидам успешна.
Ме лути брат ми Дамјан.
Се смеам на смешки.
Имам желба да бидам ветринарка или учителка.

Моето име е Васил.
Јас сум ученик.
Сакам да учам.
Ме лути брат ми.
Се смеам на вицови.
Има желба да бидам успешен во работата.

Моето име е Матеј Р.
Јас сум дете.
Сакам да играм на компјутер.
Ме лути бато.
Се смеам на смешки.
Имам желба да работам со компјутери.

Моето име е Филип С.
Јас сум ученик.
Сакам многу да јадам чоколадо.
Ме лути моето куче.
Се смеам кога некој не знае да игра фудбал.
Има желба да бидам фудбалер.

Моето име е Александра.
Сакам да учам и да пишувам.
Ме лути лагата.
Се смеам на смешки.
Имам желба да бидам учителка.

Моето име е Марсел.
Јас сум фудбалер.
Сакам многу да јадам чоколадо.
Ме лути мојот другар.
Се смеам на забава.
Имам желба да одам во Германија.