Friday, 2019-05-24, 8:03 AM

Welcome Guest | RSS

Список на лектири за одделенска наставаЛЕКТИРИ ЗА II оделение

 1.Гатанки и прашанки - група автори

2.Грдото пајче - Ханс Кристијан Андерсен

3.Зоки Поки - Оливера Николова

4.Лилав Пилав - Ванчо Полазаревски

5.Македонски народни приказни - група автори

6.Надуенка - Киро Донев

7.Раскази - Лав Н. Толстој

8. Снежана и седумте џуџиња - браќата Грим


ЛЕКТИРИ ЗА III ОДДЕЛЕНИЕ

1. Волшебни сказни на Балканските народи - група автори

2.Доктор Офболи - Корнеј Чуковски

3.Мице и волшебното самарче - Ванчо Николески

4.Приказни по телефон - Џани Родари

5.Река од зборови - Доналд Бисет

6. Сон на тркала - Стојан Тарапуза

7.Рибарот и рипката - Александар С. Пушкин

8.Шеќерна приказна - Славко Јаневски


Лектири за IV одделение

1. Басни - Езоп

2. Ѕвездени перничиња - Славка Манева

3. Лисецот младоженец - група автори

4. Маслинови гранчиња - Глигор Поповски

5. Модричка тетратка - Бошко Смаќоски

6. Народни приказни на Балканските народи - група автори

7.Орхан - Неџати Зекирија

8. Пинокио - Карло Колоди

9. Пипи долгиот чорап - Астрид Линдгрен

10. Двојната Лота - Ерих Кестнер


Лектири за V одделение

1. Бела грива - Рене Гијо

2. Гоце Делчев -  Ванчо Николески

3. Епски народни песни на Балканските народи - група автори

4. Златно фенерче на летото - Рајко Јовчевски

5. Итар Пејо - Столе Попов

6. Малиот принц - Антоан де Сент-Егзипери

7. Пајажината на Климентина - Елвин В. Вајт

8. Убави зборови - Јужнословенска поезија

9. Мери Попинс - П. Л. Траверс

10. Таро од земјата на планините - Мијоко